Sposób przygotowania:
Nadziewane cygara Eli
Obrane cebule drobno pokroić.Paprykę umyć,osuszyć,usunąć gniazdo nasienne i pestki.Odkroić górę i dół papryki.Resztę pokroić w paski.Cukinie umyć i osuszyć.Z jednej cukinii skroić w koło 1 centymetrowej grubości paski ze skórką.Pozostałe cukinie skroić wzdłuż obieraczką do warzyw na cienkie plastry.Mięso wyłożyć do miski,dodać połowę pokrojonej cebuli,2 łyżeczki czosnku,bułkę tartą,przyprawę do grilla,jajka,sól,pieprz i dokładnie wszystko wyrobić.Kawałek folii aluminiowej posmarować odrobiną oleju.Brać porcję mięsa i rozpłaszczyć w kształcie prostokąta na folii.Na mięsie ułożyć paski papryki i cukinii jak na zdjęciu.Z pomocą folii zwinąć w roladę.Rolady ostrożnie owinąć boczkiem i spiąć wykałaczkami.Resztę papryki i pozostały środek cukinii pokroić w drobną kostkę.W dużej brytfannie rozgrzać pozostały olej i dokładnie obsmażyć rolady ze wszystkich stron na lekko brązowy kolor.Do mięsa dodać resztę cebuli jeszcze chwilę smażyć,aż cebula się zeszkli.Mięso podlać wodą,dodać resztę czosnku,kostkę mięsną,pieprz,cukinię,paprykę i dusić na małym ogniu przez około 35 minut.Co jakiś czas cygara ostrożnie odwracać i uzupełniać wodę.Cienkie plastry cukinii włożyć do miski,wlać sos sojowy,oprószyć pieprzem,wymieszać i zostawić na pół godziny,żeby cukinia się zamarynowała.Gotowe cygara wyłożyć na półmisek.Powstały sos zmiksować.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Smacznego!