Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Palestyna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto można udekorować owocami.

Palestyna

Składniki:

Palestyna

 

  • półtorej szklanki mąki
  • półtorej szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • półtorej kostki masła roślinnego
  • 5 jaj
  • po 5 łyżek: wódki, kakao i ciepłej wody

 

 

Sposób przygotowania:

Palestyna
Masło roślinne utrzeć z cukrem, pojedynczo wbijać żółtka i dalej ucierać. Następnie wlać wódkę, ciepłą wodę i wsypać kakao. Półtorej szklanki kremu odłożyć do przełożenia i dekoracji. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do masy. Białka ubić na sztywną pianę, włożyć do masy i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do małej tortownicy wysmarowanej tłuszczem i piec 45 minut. Ostudzone ciasto przekroić na pól, posmarować kremem, resztą kremu ozdobić wierzch.