Sposób przygotowania:
Pałki kurczaka jednogarnkowe
Świeże pałki kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce wymieszać kucharka, paprykę ostrą, curry, pieprz mielony i natrzeć pałki kurczaka, schować do lodówki na 2 godziny.
W garnku na gorącym oleju podsmażyć z każdej strony pałki na złocisto. Papryki oczyścić z nasion, pokroić na kawałki, wsypać do pałek. Dodać pokrojone w plasterki ząbki czosnku, cebulę pokrojoną na kawałki, pomidory mocno dojrzale pokrojone w kostkę.
Wlać wodę, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości pałek, podawać na ciepło na obiad z ziemniakami, makaronem, ryżem lub na zimno na kolację z pieczywem.
W garnku na gorącym oleju podsmażyć z każdej strony pałki na złocisto. Papryki oczyścić z nasion, pokroić na kawałki, wsypać do pałek. Dodać pokrojone w plasterki ząbki czosnku, cebulę pokrojoną na kawałki, pomidory mocno dojrzale pokrojone w kostkę.
Wlać wodę, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości pałek, podawać na ciepło na obiad z ziemniakami, makaronem, ryżem lub na zimno na kolację z pieczywem.