Sposób przygotowania:
Pałki kurczaka w coli
Pałki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Robimy marynatę mieszając sos sojowy, ocet, tabasco oraz przyprawy:imbir, czarny pieprz i pieprz cayenne. Kurczaka umieszczamy w marynacie tak aby pokryła całe mięso i zostawiamy na 2-3 godziny. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kurczaka na złoto ze wszystkich stron. Podlewamy cola i zmniejszamy ogień. Dusimy pod przykryciem około 40 minut aż mięso będzie mięciutkie a sos zgęstnieje.
![Pałki kurczaka w coli Pałki kurczaka w coli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-kurczaka-w-coli-305573.jpg)
![Pałki kurczaka w coli Pałki kurczaka w coli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-kurczaka-w-coli-305574.jpg)
![Pałki kurczaka w coli Pałki kurczaka w coli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-kurczaka-w-coli-305575.jpg)
![Pałki kurczaka w coli Pałki kurczaka w coli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-kurczaka-w-coli-305576.jpg)