Sposób przygotowania:
Pałki pieczone z marchewką, ketchupem, majonezem
Pałki z kurczaka myjemy i zdejmujemy skórę, osuszamy i przekładamy do miski, dodajemy ketchup, majonez, przyprawy. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej i dokładamy do miski z udkami.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie wkładamy do rękawa do pieczenia i przekładamy na blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut. Udka wyjmujemy i rozcinany worek, wstawiamy ponownie do piekarnika i dopiekamy przez 10 minut.
Udka przekładamy razem z wytopionym sosem do garnka. Wodę mieszamy z mąką i wlewamy do udek, zagotowujemy.
Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie wkładamy do rękawa do pieczenia i przekładamy na blaszkę. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut. Udka wyjmujemy i rozcinany worek, wstawiamy ponownie do piekarnika i dopiekamy przez 10 minut.
Udka przekładamy razem z wytopionym sosem do garnka. Wodę mieszamy z mąką i wlewamy do udek, zagotowujemy.