Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Gulasz drobiowy z pieczarkami, porem i musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz z piersi kurczaka z dodatkiem pora, pieczarek i musztardy. Świetnie smakuje z ryżem lub kaszą.

Gulasz drobiowy z pieczarkami, porem i musztardą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy z pieczarkami, porem i musztardą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z pieczarkami, porem i musztardą
Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w średniej wielkości kostkę, a następnie podsmażamy na rozgranej oliwie.

Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki oraz pora pokrojonego w półplasterki. Podsmażamy przez kilka minut. Doprawiamy pieprzem i solą.

Mieszamy śmietanę z musztardą i jogurtem naturalnym. Dodajemy do mięsa i pieczarek. Dusimy pod przykryciem kilka minut. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.

Danie podajemy na przykład z kaszą lub ryżem.
Gulasz drobiowy z pieczarkami, porem i musztardą
Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w średniej wielkości kostkę, a następnie podsmażamy na rozgranej oliwie.
Gulasz drobiowy z pieczarkami, porem i musztardą
Pieczarki kroimy w plasterki, pora w półplasterki.
Gulasz drobiowy z pieczarkami, porem i musztardą
Pora i pieczarki podsmażamy przez kilka minut. Doprawiamy pieprzem i solą.
Gulasz drobiowy z pieczarkami, porem i musztardą
Mieszamy śmietanę z musztardą i jogurtem naturalnym. Dodajemy do mięsa i pieczarek.