Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z pieczarkami, porem i musztardą
Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy i kroimy w średniej wielkości kostkę, a następnie podsmażamy na rozgranej oliwie.
Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki oraz pora pokrojonego w półplasterki. Podsmażamy przez kilka minut. Doprawiamy pieprzem i solą.
Mieszamy śmietanę z musztardą i jogurtem naturalnym. Dodajemy do mięsa i pieczarek. Dusimy pod przykryciem kilka minut. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.
Danie podajemy na przykład z kaszą lub ryżem.
Dodajemy pieczarki pokrojone w plasterki oraz pora pokrojonego w półplasterki. Podsmażamy przez kilka minut. Doprawiamy pieprzem i solą.
Mieszamy śmietanę z musztardą i jogurtem naturalnym. Dodajemy do mięsa i pieczarek. Dusimy pod przykryciem kilka minut. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.
Danie podajemy na przykład z kaszą lub ryżem.