Sposób przygotowania:
Pizza z mięsem z rosołuETAP 1:
Drożdże wkruszyć do miseczki. Dodać cukier i łyżkę mąki. Dolać ciepłe mleko i wymieszać. Odstawić na kilkanaście minut. Resztę składników na ciasto umieścić w misce. Dodać zaczyn i wyrobić ciasto. Nakryć miskę ściereczką i odstawić na godzinę.
Mięso oddzielić od kości. Przyprawić przyprawą gyros. Pora pokroić. Razem z mięsem przesmażyć na oleju. Wymieszać z rozgniecionym czosnkiem. Doprawić solą. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na wielkość patelni. Patelnię rozgrzać i włożyć ciasto. Smażyć na małym ogniu do zrumienienia. Przewrócić na drugą stronę. Posmarować ketchupem. Posypać ziołami prowansalskimi. Rozłożyć mięso z porem. Posypać kukurydza i startym drobno żółtym serem. Smażyć pod przykryciem aż ser się rozpuści a spód dobrze zrumieni.
Podawać na gorąco.