Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w sosie ketchupowym
Pałki oddzielić od kości natrzeć solą i obtoczyć w przyprawie do kurczka (ja zostawiam na noc w lodówce aby smak był wyrazisty, ale można robić bez czekania). Cebulę pokroić w paski obsmażyć na małej ilości oliwy na złoty kolor.Pod koniec obsmażania do cebuli dodać 1/2 ketchupu łagodnego i 1/2 ostrego. Powstały sos nie może być ani za żadki ani za gęsty.
Pałki wyłożyć na blachę zalać sosem z cebuli i ketchupu blachę zakryć folią aluminiową wsadzić do nagrzanego piekarnika na około godzinę. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową i podpiec zwierzchu. Gotowe!!!
Pałki wyłożyć na blachę zalać sosem z cebuli i ketchupu blachę zakryć folią aluminiową wsadzić do nagrzanego piekarnika na około godzinę. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową i podpiec zwierzchu. Gotowe!!!