WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1015]

Pałki z kurczaka w sosie z marchewką i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pałki z kurczaka duszone w sosie z dodatkiem marchewki, cebuli, koperku i natki pietruszki. Zaciągnięte delikatnie mąką.

Pałki z kurczaka w sosie z marchewką i cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki z kurczaka w sosie z marchewką i cebulą

 

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka w sosie z marchewką i cebulą

ETAP 1:

Pałki z kurczaka umyć i ułożyć na dnie garnka. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w kostkę lub w plasterki. Dodać do kurczaka.

Cebulę pokroić w kostkę i dodać do garnka. Wlać tyle wody aby tylko zakryła to co w garnku. Włożyć listek laurowy i ziele angielskie. Koperek i natkę pietruszki posiekać i wrzucić do garnka. Zagotować. Następnie zmniejszyć płomień na minimalny i dusić aż warzywa i mięso będzie mięciutkie.

W trakcie duszenia doprawić solą i pieprzem.

Na koniec rozrobić mąkę w odrobinie zimnej wody i wlać do sosu. Wymieszać i dusić aż sos lekko zgęstnieje.

Pałki z kurczaka w sosie z marchewką i cebulą
Pałki z kurczaka w trakcie duszenia przed zaciągnięciem mąką
Pałki z kurczaka w sosie z marchewką i cebulą
Posiekany koperek i natka pietruszki dodane do pozostałych składnikó
Pałki z kurczaka w sosie z marchewką i cebulą
Marchewka i cebula pokrojone w kostkę dodane do kurczaka
Pałki z kurczaka w sosie z marchewką i cebulą
Umyte pałki z kurczaka włożone do garnka.