Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie - pyszny obiad dla całej rodziny

Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie

 

  • 8 pałek z kurczaka
  • 1 marynata klasyczna (prymat)
  • 1/2 opakowania słodkiej papryki
  • 6 łyżek oleju
  • pieprz kolorowy młynek - do smaku

 

  • (rękaw do pieczenia lub naczynie żaroodporne)

Sposób przygotowania:

Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie
Kurczaka myjemy, obieramy ze skóry, do miseczki wlewamy olej dodajemy marynatę oraz pieprz i dokładnie mieszamy, tak przygotowaną marynatą zalewamy kurczaka, obtaczamy go w niej i posypujemy obficie papryką, pozostawiamy w lodówce przez 6-8 godzin, następnie przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy przez 55 minut w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku, 10 minut przed końcem pieczenia podkręcamy na 200 stopni i rozcinamy worek by mięsko leciutko się przyrumieniło
Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie
składniki niezbędne do przygotowania marynaty
Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie
zalewamymarynatą i posypujemy papryką słodką
Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie
kurczaka przekłądamy do rękawa do pieczenia
Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie
całość przekłądamy do naczynia i pieczemy