Sposób przygotowania:
Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie
Kurczaka myjemy, obieramy ze skóry, do miseczki wlewamy olej dodajemy marynatę oraz pieprz i dokładnie mieszamy, tak przygotowaną marynatą zalewamy kurczaka, obtaczamy go w niej i posypujemy obficie papryką, pozostawiamy w lodówce przez 6-8 godzin, następnie przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy przez 55 minut w nagrzanym do 180 stopniu piekarniku, 10 minut przed końcem pieczenia podkręcamy na 200 stopni i rozcinamy worek by mięsko leciutko się przyrumieniło
![Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-z-kurczaka-w-tradycyjnej-marynacie-205674.jpg)
![Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-z-kurczaka-w-tradycyjnej-marynacie-205675.jpg)
![Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-z-kurczaka-w-tradycyjnej-marynacie-205676.jpg)
![Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie Pałki z kurczaka w tradycyjnej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/palki-z-kurczaka-w-tradycyjnej-marynacie-205677.jpg)