Jacoor

Jacoor

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Paluszki krabowe w cieście posypane kokosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pokroić ciasto francuskie na kwadraty, tak aby mógł wejść na nie cały paluszek. Paluszki krabowe przetoczyć w paście lub przyprawie prowansalskiej Następnie paluszki krabowe położyć na wyciętych kwadratach ciasta i zwinąć w rulony.

Paluszki krabowe w cieście posypane kokosem

Składniki:

Paluszki krabowe w cieście posypane kokosem

 

  • Paluszki krabowe
  • Ciasto francuskie
  • Pasta lub przyprawa prowansalska
  • Oliwa z oliwek
  • Wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Paluszki krabowe w cieście posypane kokosem
Pokroić ciasto francuskie na kwadraty, tak aby mógł wejść na nie cały paluszek. Paluszki krabowe przetoczyć w paście lub przyprawie prowansalskiej Następnie paluszki krabowe położyć na wyciętych kwadratach ciasta i zwinąć w rulony. Posmarować je oliwą z oliwek i posypać wiórkami kokosowymi. Rozłożyć na blasze posmarowanej oliwą, położyć nasze paluszki zwinięte w rulon na blachę i włożyć do rozgrzanego piekarnika, czekać aż się przyrumienią, wtedy będą gotowe.