Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Paluszki krabowe w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Paluszki krabowe w cieście

Paluszki krabowe w cieście

Składniki:

Paluszki krabowe w cieście

 

  • ½ kg paluszków krabowych
  • 5 ząbków czosnku zmiażdżonych
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 10 płatków ciasta filo
  • 4 łyżki masła
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Paluszki krabowe w cieście


Czosnek chwilę rumienimy na 1 łyżce masła, mieszamy z sosem sojowym a następnie kładziemy to na paluszki. Ciasto przekrawamy na pół i smarujemy roztopionym masłem. Każdy paluszek zawijamy połową płatu ciasta i zlepiamy na końcach. Smażymy w głębokim oleju na zloty kolor.


 

Tagi:

ciasto sosy