PannaLiliana

PannaLiliana

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Paluszki rybne w cebuli.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i prosta potrawa na piątkowy obiad.

Paluszki rybne w cebuli.

Składniki:

Paluszki rybne w cebuli.

 

  • 10paluszków rybnych gotowych w panierce
  • 3 duże cebule
  • skórka z pomarańczy 1 łyżka
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka ketchupu pikantnego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • pół szklanki wody
  • pietruszka

Sposób przygotowania:

Paluszki rybne w cebuli.
Cebule siekamy w kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy. Dodajemy do niej wodę, dusimy około 5 min. Dodajemy koncentrat oraz ketchup. Mieszamy i dalej dusimy. Dodajemy skórkę z pomarańczy. Doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu dodajemy paluszki. Trzymamy je w sosie aż do momentu gdy będą gorące. Na wierzch posypujemy świeżą pietruszka.