Sposób przygotowania:
Dorsz w cieście francuskimETAP 1:
![Dorsz w cieście francuskim Dorsz w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/dorsz-w-ciescie-francuskim-581873.jpg)
Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w plasterki i wraz z cebulą smażymy na maśle . Pieczarki oprószamy solą i pieprzem .
ETAP 2:
![Dorsz w cieście francuskim Dorsz w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/dorsz-w-ciescie-francuskim-581874.jpg)
Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy ketchupem, układamy na nim plasterki sera...
ETAP 3:
![Dorsz w cieście francuskim Dorsz w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/dorsz-w-ciescie-francuskim-581875.jpg)
oraz pieczarki. Rybę kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i układamy na pieczarkach .
ETAP 4:
![Dorsz w cieście francuskim Dorsz w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/dorsz-w-ciescie-francuskim-581876.jpg)
Ciasto zwijamy i nacinamy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Pieczemy 40 minut.