Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Paluszki surimi w sosie warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dzikie połączenie natury z warzywami :)

Paluszki surimi w sosie warzywnym

Składniki:

Paluszki surimi w sosie warzywnym

 

  • 1 paczka surimi,
  • 0,5 puszki kukurydza,
  • 1 sztuka cebula,
  • 1 sztuka marchew,
  • 25 g grzyby mun,
  • 1 sztuka kostka rosołowa,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku koperek suszony Prymat,
  • 100 g makaron ryżowy,
  • do smażenia olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Paluszki surimi w sosie warzywnym
Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy pokrojoną cebulę w talarki , z tartą marchew na tarce i dusimy w tym czasie zalewamy grzybki mun ciepłą wodą z kranu na 20min , po odczekaniu 20min kroimy grzybki mun i dodajemy na patelnię następnie dodajemy kukurydzę , kostkę rosołową , pieprz , koperek i zalewamy odrobiną wody.
Gdy już wszystkie składniki mamy na patelni czas na surimi , można je włożyć w całości albo też pokroić.
I dusimy jeszcze 10-15min

Makaron ryżowy zalewamy przegotowaną wodą na 3 min i podajemy.

Smacznego!

Tagi:

makaron grzyby