iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Paluszki szczupakowe podane na maca

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekka pyszna kolacja -polecam

Paluszki szczupakowe podane na maca

Składniki:

Paluszki szczupakowe podane na maca

 

  • 1 opakowanie maca,
  • 1 filet szczupak,
  • 5 listków sałata,
  • 2 łyżki oliwa,
  • sok z cytryny,
  • 1 łyzeczka Przyprawa do ryb,
  • 1/2 łyżeczki sól ziołowa,
  • 1 łyzeczka papryka słodka,
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Paluszki szczupakowe podane na maca
Filet z szczupaka myjemy wyciągamy ości ja to robię pincetą osuszamy i kroimy na paluszki. Do oliwy dodajemy wszystkie przyprawy i mieszamy taką marynatą obtaczamy rybkę i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę,można na więcej rybka będzie bardziej aromatyczna . Po godzinie układamy paluszki na blaszce i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach na złoty kolor. Na pieczywo maca układamy sałatę i paluszki ,kropimy cytryną .Ozdabiamy szczypiorkiem i natką pietruszki .