Sposób przygotowania:
Paluszki wg mitofri
Drożdże rozpuścić w szklance ciepłej wody. Dodać mąkę, jajko, olej,zioła, cukier i sól. Wyrobić ciasto (powinno odchodzić od ręki i miski). Przykryć miskę ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu podzielić ciasto na 30-35 kawałków. Każdy rozwałkować na szerokość palca i długości ok. 25cm. Paluszki poukładać na blaszce wyłożonej papierem i odstawić na ok 20 min. Po tym czasie posmarować paluszki pędzelkiem zamaczanym w mleku. Piec w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni przez 20 minut. Smacznego.
Rada: Paluszki po posmarowaniu
na oprószyć makiem, odrobiną soli bąź sezamem.
Rada: Paluszki po posmarowaniu
na oprószyć makiem, odrobiną soli bąź sezamem.
marietta