mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Paluszki wg mitofri

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne paluszki. Idealne na przekąskę.

Paluszki wg mitofri

Składniki:

Paluszki wg mitofri

 

Sposób przygotowania:

Paluszki wg mitofri
Drożdże rozpuścić w szklance ciepłej wody. Dodać mąkę, jajko, olej,zioła, cukier i sól. Wyrobić ciasto (powinno odchodzić od ręki i miski). Przykryć miskę ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu podzielić ciasto na 30-35 kawałków. Każdy rozwałkować na szerokość palca i długości ok. 25cm. Paluszki poukładać na blaszce wyłożonej papierem i odstawić na ok 20 min. Po tym czasie posmarować paluszki pędzelkiem zamaczanym w mleku. Piec w piekarniku nagrzanym do 175-180 stopni przez 20 minut. Smacznego.



Rada: Paluszki po posmarowaniu

na oprószyć makiem, odrobiną soli bąź sezamem.