mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Paluszki z francuskiego Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 80
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fajna, smaczna i szybka przekąska

Paluszki z francuskiego Mariel

Składniki:

Paluszki z francuskiego Mariel

 

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 100 gram startego sera
  • przyprawy sól ,pieprz, ulubione zioła.

Sposób przygotowania:

Paluszki z francuskiego Mariel
Na wysypaną mąką stolnicę , rozciągamy ciasto francuskie. kroimy na paski dowolnych rozmiarów. Ser żółty ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia ,piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Na brytfannie układamy paseczki ciasta francuskiego , tworząc takie spiralki , posypujemy serem i przyprawami .Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto Wkładamy do nagrzanego piekarnika.Pieczemy około 20 minut , gdy paluszki zaczną ładnie się rumienić wyciągamy z piekarnika.