Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Pancakes bananowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pancakes to puszyste mięciutkie pyszne bananowe placuszki. Będą smakowały każdemu na śniadanie , kolejce a nawet na słodki obiad.

Pancakes bananowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pancakes bananowe

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżki oleju
  • 2 dojrzałe banany
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • garść rodzynek

 

Sposób przygotowania:

Pancakes bananowe
Banany rozgnieść. Mąkę wymieszać z cukrem , proszkiem do pieczenia , solą i cynamonem. W innym naczyniu rozbełtać jajko, dodać mleko, olej i rozgniecione banany - wymieszać. Do mokrych składników dodać suche i dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać rodzynki. Rozgrzać suchą patenie i nakładać nieduże porcje placuszków. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Można posypać cukrem pudrem , jeść z kremem czekoladowym lub same.
Pancakes bananowe
Banany rozgnieść najlepiej widelcem lub ręką
Pancakes bananowe
Do mokrych składników dodać suche i dokładnie wymieszać
Pancakes bananowe
Pod koniec dodać do ciasta rodzynki i wymieszać
Pancakes bananowe
Placuszki smażyć na suchej patelni na złoty kolor

Tagi:

jajko jajka