Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Panekejki z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, bananowe śniadanie

Panekejki z bananami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panekejki z bananami

 

  • 2 dojrzałe banany
  • 50g masła
  • 400g kefiru
  • 200g mąki
  • Łyżka otrębów pszennych
  • Łyżka cukru
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta soli
  • Jajko

Sposób przygotowania:

Panekejki z bananami
W misce mieszamy przesianą mąkę, otręby, sól i proszek do pieczenia. W drugiej misce rozgniatamy widelcem obrane banany, dodajemy do nich kefir, cukier, jajko i roztopione, ostudzone masło. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy zmieszane wcześniej suche składniki i całość jeszcze raz dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy patelnię i smażymy niewielkie placki, aż zarumienią się z obu stron. Podajemy z gęstym jogurtem naturalnym ewentualnie polane jeszcze syropem klonowym
Panekejki z bananami
Placuszki smażymy na suchej patelni, jak na powierzchni zaczynają pojawiać się pęcherzyki- przewracamy na drugą stronę
Panekejki z bananami
Pancakes z rozdrobnionymi bananami pięknie pachną podczas smażenia

Tagi:

jajko jajka