SUPERPRZEPIS

Panga w cebulowej marynacie

  • lalunia
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4
Panga w cebulowej marynacie Więcej zdjęć (3)

Fajny smak lekko ostrawy z odrobiną kwasowości

Składniki:

Panga w cebulowej marynacie

 

  • panga mrożona 1kg
  • mąka 200 gram
  • sól według uznania
  • pieprz według uznania
  • marynata
  • cebula starta na miazgę
  • olej 100 gram
  • koperek 1 łyżeczka suszony
  • 3 łyżki z cytryny

Sposób przygotowania:

Panga w cebulowej marynacie
Najpierw rozmroziłam pangę wymoczyłam ja . Zabrałam się za marynatę zrobiłam ja z oleju soku z cytryny odrobiny pieprzu i soli , cebuli startej na miazgę i łyżeczki koperku . Wymieszałam i natarłam ryby z obu stron wstawiłam do lodówki na 20 minut. Nastawiłam patelnie, najpierw wmące kładłam a potem smażyłam z obu stron na złotawy kolor podałam z ryżem i surówką .
Panga w cebulowej marynacie
smażyłam z obu stron na rumiany kolor :)
Panga w cebulowej marynacie
obtoczyłam w marynacie a potem w make i na patelnie