Sposób przygotowania:
Panierowana feta z dodatkami
Przygotować sos ogórkowy. Ogórki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Jogurt wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem. Dodać starte ogórki, doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki. Placki z cukinii. Cukinie umyć i pokroić w plastry o grubości 1 cm, lekko posolić i odstawić aby puściły sok. Potem osączyć na papierowym ręczniku.Jajka roztrzepać widelcem. Plastry cukinii panierować najpierw w jajku a potem w mące i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Następnie osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Panierowana feta. Fetę pokroić w plastry o grubości 1-1,5 cm. n talerz wbić jajko i roztrzepać widelcem z oregano. Pokrojoną fetę panierować w jajku oraz mące i smażyć na rumiany kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Fetę trzeba dobrze zapanierować i smażyć na małej ilości tłuszczu ponieważ może się rozpaść.