Sposób przygotowania:
Krokiety z cukinią
Kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę kroimy w piórka a cukinię obieramy i kroimy w większą kostkę.
Na patelni albo w rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy kiełbasę i cebulę.
Razem podsmażamy i dodajemy cukinię. Podlewamy troszkę wodą( cukinia musi być dość gęsta) i dodajemy przyprawy. Dusimy aż cukinia zacznie mięknąć. Doprawiamy koncentratem, solą, cukrem i pieprzem.
Razem krótko dusimy i odstawiamy do przestygnięcia. Naleśniki smażymy wg wypróbowanego przepisu.
Na każdy naleśnik nakładamy przygotowaną cukinię i zwijamy krokiety. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażmy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Na patelni albo w rondlu rozgrzewamy olej i wrzucamy kiełbasę i cebulę.
Razem podsmażamy i dodajemy cukinię. Podlewamy troszkę wodą( cukinia musi być dość gęsta) i dodajemy przyprawy. Dusimy aż cukinia zacznie mięknąć. Doprawiamy koncentratem, solą, cukrem i pieprzem.
Razem krótko dusimy i odstawiamy do przestygnięcia. Naleśniki smażymy wg wypróbowanego przepisu.
Na każdy naleśnik nakładamy przygotowaną cukinię i zwijamy krokiety. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażmy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.