allice

allice

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 110]

Panierowane grzanki z chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny sposób na zużycie czerstwego chleba.

Panierowane grzanki z chleba

Składniki:

Panierowane grzanki z chleba

 

Sposób przygotowania:

Panierowane grzanki z chleba
Najlepszy jest kilkudniowy chleb. Pokroic go na 4 kromki. Zamoczyc w mleku i zostawic na kilka minut aby zmiękł. Jajko roztrzepac z łyżką wody. Namoczony chleb obtoczyc najpierw w bułce tartej, następnie w jajku i znów w bułce. Smażyc na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawac na ciepło posypane cynamonem i cukrem, ze śmietaną lub dżemem.