Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Panierowane kotleciki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybkie i smaczne kotleciki ziemniaczane.

Panierowane kotleciki ziemniaczane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowane kotleciki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Panierowane kotleciki ziemniaczane
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę i odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy do ziemniaków jedno jajko, posiekaną cebulę i pieprz. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Z masy formujemy owalne kotleciki. Obtaczamy je w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
Panierowane kotleciki ziemniaczane
Ziemnaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę i odstawiamy do przestudzenia.
Panierowane kotleciki ziemniaczane
Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Z masy formujemy owalne kotleciki.
Panierowane kotleciki ziemniaczane
Obtaczamy je w jajku i bułce tartej.
Panierowane kotleciki ziemniaczane
Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.