ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Panierowane plastry mozzarelli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolejny pomysł na obiad:panierowana,smażona mozzarella z ryżem i zieloną sałatą

Panierowane plastry mozzarelli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Panierowane plastry mozzarelli

 

Sposób przygotowania:

Panierowane plastry mozzarelli
Rozpoczynamy od odsączenia mozzarelli z zalewy, następnie kroimy ser w plasrty (ja lubię cieniutkie ok.0,5 cm, jednak im grubsze tym łatwiej się je smaży i się nie rozpadają) około 1 centymetrowe. Każdy plaster obtaczamy w roztrzepanym jajku z dodatkie soli i świeżo zmielonego pieprzu, a następnie w bułce tartej. Ser smażymy na bardzo dobrze rozgrzanym oleju, z obu stron aż się ładnie nam zrumieni. Smacznego:)
Panierowane plastry mozzarelli
Przy pierwszej próbie smażenie lepiej pokroić mozzarellę na grubsze plastry
Panierowane plastry mozzarelli
Każdy plasterek obtaczamy w jajku oraz w bułce tartej

Tagi:

jajko tarta jajka