mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Panierowane pomidory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo dobrze smakują z sosem czosnkowym i sałatką z pomidorów i cebuli:)

Panierowane pomidory

Składniki:

Panierowane pomidory

 

 

 

  • kilka niewielkich pomidorków
  • 1 niewielka cebula
  • świeża bazylia, oregano
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Panierowane pomidory
Pomidory pokroić w grube plastry. Jaja rozkłócić. W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, ser, zioła, pieprz i sól. Plastry pomidora panierować w mące, jajach i panierce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na patelni z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z surówką z pomidorów i cebuli. Pomidory umyć, sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki lub ósemki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Wymieszać z pomidorami, posiekanymi ziołami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem skropić oliwą.