Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Panierowane talarki cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Doskonałe jako dodatek do obiadu.

Panierowane talarki cebulowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panierowane talarki cebulowe

 

Sposób przygotowania:

Panierowane talarki cebulowe
Cebulę obrać, pokroić w plasterki o grubości ok. 2 mm. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać i dokładnie wymieszać z mlekiem. Talarki cebuli zamaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej (panierkę docisnąć). Kłaść je na rozgrzany na patelni olej, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z obu stron. Podawać jako dodatek do obiadu.
Panierowane talarki cebulowe
Obrana i pokrojona w cienkie plasterki cebula.
Panierowane talarki cebulowe
Jajko wbite do miseczki rozbełtane i wymieszane z mlekiem.
Panierowane talarki cebulowe
Talarki cebuli zamoczone w jajku i obtoczone w bułce tartej.
Panierowane talarki cebulowe
Talarki z cebuli w panierce oprószone solą i pieprzem smażone na oleju.