Sposób przygotowania:
Panierowany camembert z sałatką z rukoli
Jajko rozmieszać ze szczyptą soli, pieprzu, oregano i papryki. Dokładnie zamoczyć ser w jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej, czynność powtórzyć. Po upieczeniu na serze utworzy się chrupiąca skorupka.
Na talerzu rozłożyć rukolę, oprószyć ją solą. Jabłko dokładnie umyć, pokroić w cienkie plastry. Rozłożyć na sałacie, posypać ziarenkami granatu. Na patelni, smażyć camembert z obu stron na złoto. Położyć upieczony ser na sałacie.
Na talerzu rozłożyć rukolę, oprószyć ją solą. Jabłko dokładnie umyć, pokroić w cienkie plastry. Rozłożyć na sałacie, posypać ziarenkami granatu. Na patelni, smażyć camembert z obu stron na złoto. Położyć upieczony ser na sałacie.