lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Panna Cotta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wyszła smaczna z truskawkami

Panna Cotta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Panna Cotta

 

Sposób przygotowania:

Panna Cotta
Panna Cottę zrobiłam według tego co pisało na opakowaniu Czyli mleko zagotowałam i dodałam do niego śmietankę 30% z proszkiem wymieszanym.Do małych kubeczków włożyłam pokrojone truskawki na drobno.Zalałam je zagotowanym Panna Cotta i ostudziłam następnie włożyłam na 4 godziny do lodówki.Wyjęłam przyozdobiłam truskawkami i polałam sosem który zagęściłam leciutko żelatyną aby było gęściejsze .
Panna Cotta
wyszła fajnie nie rozpadała się mimo truskawek w srodku
Panna Cotta
zagotowałam Panna Cotte według tego co pisało na opakowaniu
Panna Cotta
pokroilam drono trudkawki i włozyłam do kubeczków
Panna Cotta
zalałam truskawki poczekałam aż sie przestudzi i wstawiłam do lodówki

Tagi:

sosy