pigwa

pigwa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Panna cotta migdałowo-makowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Szybki i aromatyczny deser. Polecam!

Panna cotta migdałowo-makowa

Składniki:

Panna cotta migdałowo-makowa

 

  • 500 g śmietany 30% lub 36%
  • 8 łyżek cukru
  • 5 kropli aromatu migdałowego
  • 4 łyżki sypkiego maku
  • migdały lub płatki migdałowe do dekoracji
  • 5 łyżeczek żelatyny

Sposób przygotowania:

Panna cotta migdałowo-makowa
Śmietanę, cukier i aromat zagotować. Do gorącej masy dodać żelatynę i wymieszać. Mak uprażyć na suchej patelni, dodać do masy i wymieszać. Gotową masę migdałowo-makową przełożyć do małych foremek i wstawić do lodówki. Jak masa się zetnie to wyjąć z foremek i udekorować migdałami.

Tagi:

mak