Sposób przygotowania:
Panna cotta z białą czekoladą i jagodami
Jagody opłukać pod bieżącą wodą. Zmiksować z cukrem, z sokiem z cytryny. Wymieszać z mlekiem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i wlać cienkim strumykiem do zmiksowanych jagód. Odstawić do ostudzenia. Kiedy zacznie tężeć, przemieszać i rozlać do szklaneczek ustawionych ukośnie. Wstawić do lodówki. Szklaneczki najlepiej przygotować wcześniej.
PANNA COTTA: do garnka wlać śmietankę, mleko, cukier i rozdrobnioną czekoladę. Wszystko razem podgrzewać na małym ogniu, nie dopuścić do wrzenia. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i połączyć z masą mleczną. Zestawić z ognia i ostudzić. Mieszać od czasu do czasu, bo będzie tłusty nalot. Wlać do szklaneczek z zastygniętym musem jagodowym jak już zacznie tężeć. Wtedy możemy wstawić do lodówki. Smacznego!
PANNA COTTA: do garnka wlać śmietankę, mleko, cukier i rozdrobnioną czekoladę. Wszystko razem podgrzewać na małym ogniu, nie dopuścić do wrzenia. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i połączyć z masą mleczną. Zestawić z ognia i ostudzić. Mieszać od czasu do czasu, bo będzie tłusty nalot. Wlać do szklaneczek z zastygniętym musem jagodowym jak już zacznie tężeć. Wtedy możemy wstawić do lodówki. Smacznego!