Sposób przygotowania:
Panna cotta z galaretką 4
Banana pokroić w plasterki. Galaretkę rozrobić w mniejszej ilości wody niż zalecane jest na opakowaniu. Wlewamy do 4 salaterek. Gdy zaczyna tężeć wrzucamy plasterki banana.Pozostawiamy do całkowitego zastygnięcia. Do garnuszka wlewam śmietankę i mleko. Dodaję cukier i gotuję na wolnym ogniu , aż cukier się rozpuści. Żelatynę wsypuję do miseczki i zalewam 2 łyżkami zimnej wody. Pozostawiam do namoknięcia. Następnie dodaję ja do mleka i śmietanki. Wszystko dokładnie mieszam. Jak troszkę przestygnie wlewam do salaterek z przygotowaną wcześniej galaretką. Wkładam do lodówki na ok. 3 godz. Smacznego!!
BSz
Beata1982
tak wiem, ale jak ją robiłam to nie było jeszcze truskawek ;)