ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Papiloty łososia z grilla ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jako,że sezon grillowy w pełni u mnie z grilla,ale może być z patelni lub pieca

Papiloty łososia z grilla ze szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Papiloty łososia z grilla ze szpinakiem

 

  • 2 kawałki świeżego łososia (po około 150-200 g każdy)
  • opakowanie szpinaku baby (ok.300-400 g)
  • opakowanie serka ricotta (200-250 g)
  • sól,pieprz
  • kawałek cytryny
  • szczypta pieprzu cytrynyowego
  • przyprawa Kamis Fit Up do ryb i owoców morza

Sposób przygotowania:

Papiloty łososia z grilla ze szpinakiem
Bazę przygotowuję w domu, następnie zabieram składniki na działkę i przyrządzam na świeżo na grillu. Łososia posypać solą, pieprzem,pieprzem cytrynowym, przyprawą do ryb oraz skropić cytryną. Szpinak umyć i taki mokry wrzucić do suchego,szerokiego garnka z dużym dnem,poczekać aż szpinak odrobinę zwiędnie, następnie dodajemy ricottę. Czekamy aż ser się rozpuści i połączy ze szpinakiem, dodajemy sól i pieprz. Kawałek łososia kładziemy na prostokącie folii aluminiowej, na to kładziemy sporą porcję szpinaku, i szczelnie zamykamy. Takie paczuszki zabieramy na grilla (można też przyrządzić w domu na patelni). Paczuszki kładziemy na rozgrzanym grillu i po 20 minutach powinny być gotowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Papiloty łososia z grilla ze szpinakiem
łososia przyprawiamy i skrapiamy cytrynką
Papiloty łososia z grilla ze szpinakiem
łosoia przykrywamy kołderką ze szpinaku