Sposób przygotowania:
Papiloty łososia z grilla ze szpinakiem
Bazę przygotowuję w domu, następnie zabieram składniki na działkę i przyrządzam na świeżo na grillu. Łososia posypać solą, pieprzem,pieprzem cytrynowym, przyprawą do ryb oraz skropić cytryną. Szpinak umyć i taki mokry wrzucić do suchego,szerokiego garnka z dużym dnem,poczekać aż szpinak odrobinę zwiędnie, następnie dodajemy ricottę. Czekamy aż ser się rozpuści i połączy ze szpinakiem, dodajemy sól i pieprz. Kawałek łososia kładziemy na prostokącie folii aluminiowej, na to kładziemy sporą porcję szpinaku, i szczelnie zamykamy. Takie paczuszki zabieramy na grilla (można też przyrządzić w domu na patelni). Paczuszki kładziemy na rozgrzanym grillu i po 20 minutach powinny być gotowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami