Pasje Jolki

Pasje Jolki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Pappardelle z anchois

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pappardelle to szerokie wstążki i idealnie łączy się z anchois , czosnkiem i oliwą, z dodatkiem cytryny.Nowy smak i jakość.

Pappardelle z anchois Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pappardelle z anchois

 

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle z anchois
Do miksera lub blendera wrzuć anchois, obrane orzechy, czosnek, skórkę z cytryny oraz sok z niej, rukolę, szczyptę soli i peperoncino oraz oliwę z oliwek. Wszystko zmiksuj na papkę. Przełóż na patelnię. Wstaw makaron w osolonej wodzie. Gdy zacznie się gotować, podgrzej sos na małym ogniu. Odcedź pappardelle, uprzednio odlewając troszkę wody z makaronu do podlania na patelni, gdyby okazał się zbyt suchy. Wrzuć makaron na sos, dokładnie wymieszaj, posyp opcjonalnie parmezanem i podawaj z sałata,lekko polana oliwą z dyni lub sezamu. Smacznego. 
Pappardelle z anchois
Do miksera wrzuć anchois, czosnek, skórkę i sok z cytryny, rukolę orzechy i peperoncino
Pappardelle z anchois
Zmiksuj wszystkie składniki i podgrzej na patelni.
Pappardelle z anchois
Ugotuj makaron w osolonej wodzie, odcedź i dorzuć do sosu, wymieszaj i podawaj.

Tagi:

makaron