Sposób przygotowania:
Tagliatelle z anchois dla leniwych:
Zagotować osolony wrzątek i ugotować al dente makaron .
W czasie kiedy makaron się gotuje rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić na nie drobno pokrojone anchois i chwilę smażyć . Włożyć ser topiony , wlać śmietankę i ogrzewać aż się rozpuści . Doprawić pieprzem .Rozetrzeć żółtko z odrobiną sosu i zaciągnąć nim sos .
Makaron odcedzić i wrzucić do sosu – wymieszać .
Podawać posypany natką pietruszki.
Ilość filecików anchois można regulować ( od 2 do 6 ) – zależnie od tego jak intensywny ich smak chce się osiągnąć .
W czasie kiedy makaron się gotuje rozpuścić w garnuszku masło. Wrzucić na nie drobno pokrojone anchois i chwilę smażyć . Włożyć ser topiony , wlać śmietankę i ogrzewać aż się rozpuści . Doprawić pieprzem .Rozetrzeć żółtko z odrobiną sosu i zaciągnąć nim sos .
Makaron odcedzić i wrzucić do sosu – wymieszać .
Podawać posypany natką pietruszki.
Ilość filecików anchois można regulować ( od 2 do 6 ) – zależnie od tego jak intensywny ich smak chce się osiągnąć .
luna
Babciagramolka
Hi hi - oj zdziwiła byś się jaka ja jestem wygodnicka ( wychodzi ze mnie to , że jestem jedynaczką ) .Jak nie muszę to nie robię ( a muszę - znaczy u mnie : mam ochotę , trzeba , warto, muszę , nie wypada nie itp itd ). Więc z reguły muszę i robię .
lukas_0
Babciagramolka
Hi hi- to pokłosie konkursu który był na dania zużyciem produktów ekologicznych. Śmietanka normalna- słodka ( pewnie ze jak będzie taka eko to dla naszego zdrowia lepiej ale na smak nie ma wpływu - spokojnie można użyć 18 % )