Sposób przygotowania:
Pappardelle z tuńczykiem- Makaron gotuję w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju,al dente. Po ugotowaniu odcedzam.
- Szczypiorek płuczę pod bieżącą wodą i drobniutko siekam.
- Tuńczyka odsączam lekko z zalewy na durszlaku.
- Obraną, umytą i osuszoną cebulę kroję w kosteczkę, przekładam do rondla i duszę na oleju do miękkości, cały czas mieszając. Następnie dodaję odsączonego tuńczyka , mieszam i doprawiam .
- Zalewam gorącą wodą ( tylko tyle wody aby przykryła lekko zawartość rondla) gotuje chwilkę i dodaję śmietanę, na koniec dodaję posiekany szczypiorek. Mieszam i ewentualnie doprawiam solą i pieprzem.
- Makaron przekładam do garnka, dodaję sos i mieszam. Nakładam na talerze i podaję. Smacznego:)
zufikowo
Cukiereczek13
zbysiowa
edytaha
zbysiowa
Zapraszam, zrobię nowe;)
Ela Dz
zbysiowa
I dobrze zrobisz Elu, jest obłędnie pyszne :D