Sposób przygotowania:
Pappardelle ze szparagami i sosem truska
Szparagi obieramy ze skórki, kroimy na 1,5- 2 cm kawałki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru przez 6-7 minut (aby pozostały lekko al dente). Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Truskawki myjemy, 10 dag odkładamy do dekoracji. Pozostałe pozbawiamy szypułek i dokładnie miksujemy. Wlewamy resztę oleju oraz ocet balsamiczny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzamy, gorący nakładamy na talerz. Polewamy sosem truskawkowym. Układamy szparagi, „malujemy” dodatkowo odrobiną sosu, przybieramy truskawkami. Posypujemy płatkami migdałów. Podajemy od razu po przygotowaniu.
edytaha
A tak na serio - musi obłędnie smakować :)
Bernadetta
Edytko, użarło mi tytuł :-P A makaron był przepyszny. Nawet mój Mąż, który z początku był przerażony, gdy usłyszał co zamierzam zrobić, poprosił o dokładkę :)
edytaha
Tak Bernadetko, troszkę za mało miejsca na tytuł. Czasami trzeba się nakombinować jak nazwać potrawę, bo nie mieści się to co chcielibyśmy napisać :)
skowron1996
justynak223