SUPERPRZEPIS

Pappardelle ze szparagami i sosem truska

  • 5
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Pappardelle ze szparagami i sosem truska Więcej zdjęć (5)

Makaron + szparagi + truskawki z octem balsamicznym= pyszny i szybki obiad

Składniki:

Pappardelle ze szparagami i sosem truska

 

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle ze szparagami i sosem truska
Szparagi obieramy ze skórki, kroimy na 1,5- 2 cm kawałki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru przez 6-7 minut (aby pozostały lekko al dente). Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Truskawki myjemy, 10 dag odkładamy do dekoracji. Pozostałe pozbawiamy szypułek i dokładnie miksujemy. Wlewamy resztę oleju oraz ocet balsamiczny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzamy, gorący nakładamy na talerz. Polewamy sosem truskawkowym. Układamy szparagi, „malujemy” dodatkowo odrobiną sosu, przybieramy truskawkami. Posypujemy płatkami migdałów. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Pappardelle ze szparagami i sosem truska
Szparagi obieramy ze skórki, kroimy na 1,5- 2 cm kawałki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru przez 6-7 minut (aby pozostały lekko al dente).
Pappardelle ze szparagami i sosem truska
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Pappardelle ze szparagami i sosem truska
Truskawki myjemy, 10 dag odkładamy do dekoracji. Pozostałe pozbawiamy szypułek i dokładnie miksujemy.
Pappardelle ze szparagami i sosem truska
Wlewamy resztę oleju oraz ocet balsamiczny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.