Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny makaron, który idealnie nadaje się do odgrzewania nawet następnego dnia - o ile uda się go uchować .

Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem
Makaron pappardelle gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy przez 8 minut - odcedzamy. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty czosnek i zarumieniamy - dodajemy szpinak - dusimy 7-8 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do szpinaku dodajemy makaron, całość mieszamy, podduszamy 2-3 minuty.
Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem
na patelni zarumieniamy czosnek i dodajemy szpinak
Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem
szpinak dusimy doprawiając solą i pieprzem
Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem
do szpinaku dodajemy ugotowany makaron pappardelle
Pappardelle ze szpinakiem i czosnkiem
całosć mieszamy i podpiekamy przez kilka chwil