Sposób przygotowania:
Papryczki chili z zieloną salsą
Papryczkite świeże przekrojone na pół i oczyścić z pestek . Wsadzać do słoiczka razem z suszonymi papryczkami piri-piri . Wymieszać olej z salsą .Dodać szczyptę pieprzu lub kilka ziaren pieprzu.
Wstawić do lodówki na 7-10 dni . Używać zarówno olej jak i papryczki . Kropię np. olejem grzanki z bułki .Kawałeczki świeżej papryki drobno krojone dokładam do smażenia różnych dań . A suszone z oleju wrzucam do wielu potraw jako aromatyzer .
Można zawekować na zapas - ale nie wekuję - zawsze mogę zrobić nową porcję .
Wstawić do lodówki na 7-10 dni . Używać zarówno olej jak i papryczki . Kropię np. olejem grzanki z bułki .Kawałeczki świeżej papryki drobno krojone dokładam do smażenia różnych dań . A suszone z oleju wrzucam do wielu potraw jako aromatyzer .
Można zawekować na zapas - ale nie wekuję - zawsze mogę zrobić nową porcję .