Sposób przygotowania:
Papryka drobiowo-ryżowa
Z jędrnych papryk kolorowych ściąć czubek, delikatnie usunąć miąższ z pestkami, dobrze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
Na patelni z olejem rzepakowym podsmażyć na złocisto pokrojoną cebulę z cukrem, wystudzić.
Mięso drobiowe mielone dokładnie wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem, cebulą z olejem z patelni, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem.
Faszerować nadzieniem papryki do pełna.
Układać w szybkowarze, wlać z dwie szklanki wody, po zasyczeniu pary na średnim ogniu gotować 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie.
Z wywaru można zrobić sos lub zamrozić i dodać np. do zupy paprykowej, gulaszu.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.
Na patelni z olejem rzepakowym podsmażyć na złocisto pokrojoną cebulę z cukrem, wystudzić.
Mięso drobiowe mielone dokładnie wymieszać z ugotowanym ryżem, jajkiem, cebulą z olejem z patelni, kucharkiem, przyprawą do kurczaka, śmietaną gęstą, posiekanym koperkiem.
Faszerować nadzieniem papryki do pełna.
Układać w szybkowarze, wlać z dwie szklanki wody, po zasyczeniu pary na średnim ogniu gotować 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie.
Z wywaru można zrobić sos lub zamrozić i dodać np. do zupy paprykowej, gulaszu.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.