Sposób przygotowania:
Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego
Mięso mielone dokładnie wymieszać z posiekanymi ziołami, szczypiorem, pokrojoną drobno papryką czerwoną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.
Cukinię i pieczarki pokroić w półcentymetrowe plastry, paprykę w kwadraty, skropić olejem, posypać przyprawami i dokładnie wymieszać. Krążki ananasa osączyć i pokroić w na cztery.
Z mięsa mielonego formować niewielkie kulki i nabijać je na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i ananasem. Grillować ze wszystkich stron aż mięso będzie upieczone. Smacznego.
Cukinię i pieczarki pokroić w półcentymetrowe plastry, paprykę w kwadraty, skropić olejem, posypać przyprawami i dokładnie wymieszać. Krążki ananasa osączyć i pokroić w na cztery.
Z mięsa mielonego formować niewielkie kulki i nabijać je na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i ananasem. Grillować ze wszystkich stron aż mięso będzie upieczone. Smacznego.