czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Książka Kucharska: Szaszłyki - najlepsze przepisy

Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego, to ciekawy sposób na podanie zwyczajnych mielonych w nowej formie.

Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego
Mięso mielone dokładnie wymieszać z posiekanymi ziołami, szczypiorem, pokrojoną drobno papryką czerwoną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przyprawami.

Cukinię i pieczarki pokroić w półcentymetrowe plastry, paprykę w kwadraty, skropić olejem, posypać przyprawami i dokładnie wymieszać. Krążki ananasa osączyć i pokroić w na cztery.

Z mięsa mielonego formować niewielkie kulki i nabijać je na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i ananasem. Grillować ze wszystkich stron aż mięso będzie upieczone. Smacznego.
Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego
Grillowane szaszłyki to smaczne i efektowne danie