Sposób przygotowania:
Karkówka jałowcowa z szaszłykami warzywnymi
Składniki marynaty wymieszać w misce. Karkówkę pokroić na cienkie plastry i rozbić. Mięso włożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc, a potem rozłożyć na aluminiowej tacce i grillować z obu stron.
Plastry bakłażana posolić, a kiedy puszczą sok – opłukać i osuszyć ręcznikiem. Ziemniaki ugotować na półtwardo, przestudzić i pokroić w plastry, cukinię również. Cebulę pokroić w kawałki.
Warzywa skropić olejem i obsypać przyprawami, dokładnie wymieszać. Warzywa nabijać na przemian na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków i opiekać na grillu na tacce aluminiowej do zrumienienia. Podawać z grillowanym mięsem.
Smacznego.
Plastry bakłażana posolić, a kiedy puszczą sok – opłukać i osuszyć ręcznikiem. Ziemniaki ugotować na półtwardo, przestudzić i pokroić w plastry, cukinię również. Cebulę pokroić w kawałki.
Warzywa skropić olejem i obsypać przyprawami, dokładnie wymieszać. Warzywa nabijać na przemian na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków i opiekać na grillu na tacce aluminiowej do zrumienienia. Podawać z grillowanym mięsem.
Smacznego.