marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podaję z ziemniakami puree

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

  • 30 dag mielonego
  • 1/2 torebki ugotowanego ryżu
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz mielony
  • 4 duże czerwone papryki
  • 1 kostka rosołowa drobiowa
  • koncentrat pomidorowy
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki maki
  • maggi
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Z papryk ściąć wierzch i usunąć pestki ze środków. Cebulę drobno pokroić i usmażyć na oleju. Zmieszać mięso, ryż , cebulę , natkę. Doprawić sola i pieprzem. Napełnić papryki .Układać je w garnku o takiej średnicy by zakryły całe dno- ściśle tak by sie nie wywracały. Zalać wodą by je zakryła .Dodać kostkę rosołową .Gotować 30 minut. Odlać trochę wywaru z gotowania i rozrobić w niej koncentrat do smaku .Wlać do wywaru. Śmietankę zmieszać dokładnie z mąką .Wlać do sosu i wymieszać poruszając garnkiem . Zagotować na małym gazie. Doprawić sos do smaku cukrem , solą i maggi.

Tagi:

ryż mak papryka