dzastmi

dzastmi

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Papryka faszerowana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna zapiekana papryka faszerowana.

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

  • Przepis dla 3 osób

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Cebulkę i czosnek posiekać i podsmażyć. Dodać posiekane w kosteczkę pieczarki. Mięso wymieszać z jajkiem i dodać przyprawy do smaku. Gdy wszystko się ładnie podsmaży dodać mięso, podsmażyć, dodać ogórka posiekanego w kostkę. Na koniec dodać ser żółty (ale trochę zostawić sobie na posypanie papryki). Papryki wydrążyć i napełnić farszem. Położyć na żaroodporne naczynie i zapiekać około 40 minut w 180 stopniach. 5min przed wyciągnięciem posypać paprykę serem startym. Smacznego.