betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Papryka faszerowana 2.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Faszerowana papryka na przystawkę.

Papryka faszerowana 2.

Składniki:

Papryka faszerowana 2.

 

  • 4 papryki
  • 20 dag ryżu
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 20 dag żółtego sera
  • 1 cebula
  • ¼ szklanki bulionu
  • sól, pieprz
  • olej
  • Przyprawy: 2 łyzki papryki słodkiej, łyżka natki pietruszki, łyżeczka czosnku granulowanego

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana 2.
Ryż ugotować. Boczek i cebulę pokroic w kostkę, podsmażyć i wymieszać z ryżem. Dodać paprykę sł., natkę, czosnek, sól i pieprz. Papryki przekroić wzdłuż i usunąć gniazda nasienne. Napełnić farszem i posypać startym żółtym serem. Włożyć do naczynia z przykryciem i podlać ¼ szklanki bulionu. Zapiekać w temp. 180 st.C przez 20 minut. Smacznego.