olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Papryka faszerowana kiełbasą i cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawa propozycja farszu do papryki, która podlana jest bulionem i zapiekana następnie w naczyniu żaroodpornym.

Papryka faszerowana kiełbasą i cebulą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Papryka faszerowana kiełbasą i cebulą

 

  • 2 kiełbasy podwawelskie
  • 2 cebule
  • 3 papryki zielone
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ szklanki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka bulionu

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana kiełbasą i cebulą
Kiełbasę podwawelską kroję w półplasterki i podsmażam na rozgrzanym na patelni oleju wraz z pokrojoną cebulą. Następnie dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól. Paprykę myję, po czym odcinam jej górną część, pozbywam się gniazda nasiennego i napełniam ją przygotowanym farszem.Paprykę przykrywam odcięta częścią, wstawiam do naczynia żaroodpornego , polewam bulionem i piekę w piekarniku nagrzanym do 190C przez około 50 minut.
Papryka faszerowana kiełbasą i cebulą
Kiełbasę podwawelską kroję w półplasterki i podsmażam na rozgrzanym na patelni oleju wraz z pokrojoną cebulą. Następnie dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól.
Papryka faszerowana kiełbasą i cebulą
Paprykę myję, po czym odcinam jej górną część, pozbywam się gniazda nasiennego i napełniam ją przygotowanym farszem.