Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Papryka faszerowana kuskusem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taka faszerowana kuskusem papryka jest bardzo pożywna, świetnie sprawdzi się jako lunch lub lekka kolacja na ciepło.

Papryka faszerowana kuskusem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Papryka faszerowana kuskusem

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana kuskusem
Papryki myjemy, osuszamy, odcinamy części z ogonkami. Usuwamy ziarna. Cebulę obieramy i siekamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa przez kilka minut. Następnie wlewamy pół szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia.

Zdejmujemy z ognia, dodajemy kuskus i mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Wypełniamy papryki farszem. Wkładamy do naczynia do zapiekania. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. 


Papryka faszerowana kuskusem
Papryki myjemy, osuszamy, odcinamy części z ogonkami.
Papryka faszerowana kuskusem
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa przez kilka minut.
Papryka faszerowana kuskusem
Wypełniamy papryki farszem. Wkładamy do naczynia do zapiekania.

Tagi:

papryka danie