Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana kuskusem
Papryki myjemy, osuszamy, odcinamy części z ogonkami. Usuwamy ziarna. Cebulę obieramy i siekamy. Paprykę kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa przez kilka minut. Następnie wlewamy pół szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy kuskus i mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wypełniamy papryki farszem. Wkładamy do naczynia do zapiekania. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa przez kilka minut. Następnie wlewamy pół szklanki wody, doprowadzamy do wrzenia.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy kuskus i mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wypełniamy papryki farszem. Wkładamy do naczynia do zapiekania. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.