LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Papryka faszerowana mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Po prostu pyszne letnie danie.

Papryka faszerowana mięsem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Papryka faszerowana mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana mięsem
Mięso ugotować, przestudzić, przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju i dodać do mięsa. Wszystko dokładnie wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę opłukać, odciąć piętkę z szypułką (na ok. 2 cm), wyjąc nasiona. Nadziać masą mięsną, przykryć piętką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać wodą, przykryć i zapiec w piekarniku (ok. 30-40 minut). Podawać z ziemniakami, puree lub ryżem.
Papryka faszerowana mięsem
Przesmażanie cebuli do faszerowanej papryki.
Papryka faszerowana mięsem
Mielenie ugotowanej wieprzowiny na farsz.
Papryka faszerowana mięsem
Dodanie przypraw do mielonej wieprzowiny.
Papryka faszerowana mięsem
Pieczenie papryk faszerowanych masą mięsną.

Tagi:

papryka