Sposób przygotowania:
Papryka faszerowana z bagietką czosnkową
Na rozgrzanej patelni szklimy drobno posiekaną cebulę, następnie wrzucamy mięso i smażymy na małym ogniu przez 5 minut, w tym czasie możemy posiekać na drobne kawałki suszone pomidory i listki rozmarynu. Wrzucamy do podsmażonego mięsa suszone pomidory i kapary, mieszając całość. Następnie wrzucamy pomidora z puszki (można użyć jakichkolwiek, ja osobiście wolę te w całości bez skórek), całość solimy i dodajemy posiekany rozmaryn, zostawiamy to tak na parę minut, w tym czasie możemy zająć się papryką. Rozcinamy ją u samej góry, po czym wyciągamy środek i odkładamy by napełnić je farszem. Smażymy jeszcze chwilę farsz, a następnie przekładamy go do papryk. Każdą paprykę przykrywamy górą i władamy do naczynia żaroodpornego, do którego wlewamy szklankę wody, by papryka się nie przypaliła od spodu. Wstawiamy całość do rozgrzanego piekarnika na termoobiegu na 180 stopni i trzymamy przez 30 minut. Po upływie tego czasu wykładamy paprykę na talerze i wstawiamy bagietki do rozgrzanego piekarnika na parę minut, następnie wyciągamy bagietki i podajemy je z faszerowaną papryką. Smacznego.